Du kan frigøre den store kunstner inden du

De første skridt til et barn er altid den mest glædelige! Børn tænker i billeder. Deres bevidsthed ikke socialt er konditioneret endnu. Deres første tegninger, de første tegn på papir, gør en masse forstand til dem. De sætter alle deres følelser i de første malerier. De skaber. De er direkte. De er kunstnere. Hver af os har et lille barn – kunstner inde. I hver og alle af os er en direkte opfattelse af verden omkring os, som taler til os. Vi skal udtrykke os selv, give udtryk for vores følelser og tanker. Dette er ikke et ønske om at blive en kunstner – vi er allerede kunstnere – vi skaber – vi tegner – vi maler-vi skriver…

For børn er det ikke meget vigtigt, hvis maleriet er en nøjagtig kopi af virkeligheden. Hvad er vigtigt for dem er hvordan de opfatter virkeligheden og hvordan de udtrykker sig selv og deres følelser på papir. Hvis du har en chance for at observere barn maleri, vil du blive overrasket over hvor meget glæde og lykke han/hun kan opleve blot ved at trække nogle enkle billede. Når de tegne eller male, er de skaberne; der er ingen særskilt maleri og maler. Det er en hele processen med skabelsen.

Du kan gøre et simpelt eksperiment. Gå til en klasse, børnehave eller finde en gruppe af børn om ca 4-5 år gammel og stille dem et spørgsmål: “Hvem kan male? Raise your hand.” Der vil næppe være ethvert barn, der ikke vil hæve sin hånd. Nu gå og finde en gruppe af voksne og stille dem det samme spørgsmål. Du vil blive overrasket. Der vil være få, hvis nogen af dem, der vil hæve deres hænder. Du kan spørge: hvor blev disse kunstnere går fra inden for os når vi vokser op.

Desværre, når vi vokser op bliver vi mere og mere betinget af miljøet. Vi bliver mere og mere selvbevidst om vores evner. Nu, vi forsøger at gøre vores malerier og billeder til at være en nøjagtig kopi af virkeligheden, og hvis det er ikke sådan, vi får frustrerede og give op. Vi begynde at gøre undskyldninger som: Jeg er ikke god nok; Jeg har ikke de nødvendige færdigheder osv. Men Tricket er at holde at barn-lignende tilstand inden for os. Denne stat giver os glæde og den højeste grad af lykke, mens vi er ved at skabe noget. Det er denne indre kunstner, der vil guide os gennem udfordringer og modgang for at lære færdigheder til at blive en stor kunstner. En af de største Malere i historien om menneskeheden, Pablo Picasso, sagde engang, “For hele mit liv, jeg har været at lære at male som et barn”. Hvis vi ophold i kontakt med vores indre barn-lignende kunstner, bliver derefter lære en færdighed kun et spørgsmål om tid og øvelse – intet mere.

Hvad sker der, hvis vi lader den indre guide lære os? I løbet af vores liv bliver vi dygtigere i måder at overføre vores tanker og følelser på papir. Vi lære at lave et maleri, mere levende og mere udtryksfuld. Vi er nu i stand til at forstå nogle love at udtrykke os selv. Vi ser på hvad andre gør, vi bliver mere og mere erfarne, vi læse bøger, vi studerer. Og en dag, vores færdigheder bliver fremragende. Endnu andre folk begynder at kalde os kunstnere. Vi afsætte al vores opmærksomhed og alle vores tid til uddannelse af kunst færdigheder; Vi tænker konstant “hvordan man tegner… “Og” hvad at drage”

Endelig vil jeg gerne give dig en nogle praktiske råd. Hvis du virkelig ønsker at lære at tegne og male, det er virkelig nødvendigt at male noget, som er meget interessant, meget spændende for dig. Noget, der virkelig taler til dig. Du kan selv føler behovet for at male den. Først derefter vil du kunne opleve den højeste grad af lykke i processen med skabelse. Og først derefter vil dit arbejde røre andre. Sandsynligvis er det værd at se på dine minder, se ind i din underbevidsthed i dine tidlige skitser og etudes. Det er meget nemt at gå glip af noget, der lægger meget dybt i dig., men disse ting kan virkelig bede den indre kunstner til at finde et vigtigt tema for arbejdet. Det kan være helt sædvanlige ting, for eksempel et billede af en gård, fyldt af det vidunderlige lyset af en solnedgang eller et maleri af en helt fra en interessant bog, du lige har læst. Kig ind i dig selv, til den kunstner, der bor i dig og definere dit arbejde kun af dine følelser. Frigøre den største kunstner, der allerede er i dig. Jeg ønsker dig held og lykke i dine kreationer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.