Hvad er en kredit score?

På den anden side er et usikret lån et lån, der ikke er bundet til værdifuld sikkerhedsstillelse. Typisk vil denne type lån bære en højere rente, en højere månedlig betaling, og en højere årlig procentsats (ÅOP). Fordi lånet ikke er bakket op af ejendom af samme værdi, långiver er afhængig af kredit rapport af låntageren til at bestemme risikoen for lånet, og om det er værd at låne penge på.

Grundlaget for sidstnævnte er kredit score. En persons kredit score er en numerisk repræsentation af deres kreditværdighed. Kreditresultater bestemmes af kreditbureauer som Experian, Equifax og TransUnion. Disse kreditbureauer er bundet af en streng adfærdskodeks, som er långiver, der rapporterer oplysninger til dem af kreditbureauer til at bestemme score. Kreditresultater opdeles efter specifikke områder såsom ansøgerens kredithistorik, nylig kreditaktivitet, betalingshistorik, kredithistorikkens længde, typer af kredit i brug og kreditforespørgsler.

En kredit rapport er en detaljeret redegørelse for hele din kredit historie. Det viser alle kreditkort, du nogensinde har åbnet, og hvilke du har annulleret, dine nuværende og tidligere adresser, forsinkede betalinger og dine saldi. Derudover, hvis det er relevant, er din ansættelseshistorik og din indkomst angivet. Kredit rapport vil vise lån, der er blevet betalt ud, men endnu ikke rapporteret. Disse vil fremstå som [Receivable Cut Ent rapporter (RA efterfølgende rapporteret).

Når kredit rapport er blevet modtaget af långiver, lånet officer vil gennemgå det omhyggeligt. I kreditrapporten vises en række varer, herunder dine ubetalte regninger og rykkere. Hvis du har din lønseddel); du skal også være opmærksom på de måneder, hvor du har standard, og som er angivet i din rapport. Når disse er blevet fastlagt, vil lånet officer overveje din ansøgning, især din kredit score. Det vigtigste er at finde en god bank som giver gode vilkår som du fx kan finde på kviklanet.

Din kredit score er ekstremt vigtigt. Det er standarden for mange finansielle institutioner. Hvis du har en høj score eller endda et par point højere, er du mere tilbøjelige til at blive godkendt til formål som realkreditlån, boliglån, auto lån, og personlige lån. Desuden kan din kredit score være den afgørende faktor i den rente, du tilbydes på et lån.

Scorealgoritmen, som kreditbureauerne bruger, er noget proprietær, selvom der er nogle generelle retningslinjer, som disse agenturer følger. For eksempel varieres din kreditscore afhængigt af de data, du indsætter i din applikation. Agenturerne kan også have forskellige formler til at bestemme scorer, hvorefter din kredit rapport vil blive overvejet.

Den gennemsnitlige kredit score er omkring 678 baseret på oplysninger modtaget fra Equifax, Experian, og TransUnion. Mange ser kreditrapporter som et vindue ind i en persons kredithistorik, men nogle krediteksperter mener, at det er en fejlbehæftet indikator, fordi der føjes oplysninger til din rapport i alivingVisor, der afslører meget mere om dit liv, end hvad du bogstaveligt talt oplevede i sidste måned på det tidspunkt, du handlede hos Sears.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.